Vi är på Floridas västkust, vår favoritsida av staten. Mindre turister, mindre trafik, Mexicanska Golfens vatten är lugnare än Atlantens, fin natur men framförallt mycket lugnare än på östsidan.

Naples är vårt första stopp i 2 dagar, staden som ligger där Alligator Alley slutar, har ca 20.000 inv. och är en trevlig stad med mysiga gator, massor av cafeer och uteserveringar, har en kritvit sandstrand och en berömd Pier. Det blev en liten prommenad i Downtown där vi så klart åt glass hos Kilwins, en choklad och glassaffär som funnits här sen 1947. Vi äter alltid en glass här när vi kommer förbi. 

Nästa stopp blev stranden, helt underbart denna soliga dag, ingen vind och 33 grader. De flesta stränderna på västsidan är kritvita, en fin kontrast till blå himmel och sol. Sanden är så vit att när solen skiner behöver man solglasögon, annats blir man lätt bländad.

Körde runt längs havet och tittade på de stora husen som har minimum 3 garage till varje hus. Jag kan inte förstå vad man ska ha så stora hus till om man inte är en barnfamilj med minst 10 ungar. Skulle Tom och jag bo i ett sånt hus var man tvungen att alltid gå runt med mobilen, så man visste var den andra var, att ropa på varandra hade inte funkat. Och trädgårdsmästare, poolskötare + ett par städerskor skulle vi också behöva. Men husen är smakfulla att titta på utifrån och inte 2 är likadana.

På väg tillbaka till hotellet ville vi köpa en flaska whiskey, så att vi kunde få en drink på balkongen. Vi hittade en "Liquorstore" och gick in. Hittade vår flaska whiskey och gick till kassan för att betala. Då tittar expediten på mig och frågar: "Do you have an ID?" Visserligen ska man vara 20 år för att få lov att köpa sprit i Usa, men jag är något äldre 😉. Expediten var visserligen vindögd men ändå. Tom tror att hon glömt sin vita käpp hemma. Jag visade körkort och blev godkänd 😊.

Väl tillbaka på hotellet gick vi ner till poolen och badade, det vill säga jag badade, inte Tom. "Nej, det är för kallt" - det var helt underbart, perfekt temperatur.

Middagen intog vi vid halv 5, vi blir hungriga lite tidigt. Att vi sen inte kan äta upp de stora portionerna man får, fast att man ber om en liten. Inte konstigt att många är stora här. Satte oss sen på balkongen med ett glas av vår inköpta whiskey innan vi gick trötta men nöjda i säng. 

Glass på Kilwins 

Stranden med Naples Pier 

Poolen med det härliga vattnet 

Kvällsmat i överflöd